Webáruházunkban cookie-kat (sütiket) használunk, amik segítenek minket szolgáltatásaink fejlesztésében. Továbbbi információ

Hidegen áztatott kávé koncentrátum

Kényeztesd szeretteidet és magadat saját készítésű, hidegen áztatott kávéval!

A hidegen áztatás a kávé és a tea készítésének egy új módja!
Ez egy olyan elkészítési eljárás, mely során a kávék és a teák ízét friss hideg vízzel felöntve, több óra áztatás során vonják ki.

Elkészítési idő: 5’
Hűtési idő: 8-12ó

HOZZÁVALÓK 8 SZEMÉLYRE
• 115-125 g durvára őrölt kávé
• Szűrt víz, min 1 °C / 33 °F - max. 25 °C / 77 °F

ELKÉSZÍTÉS
1. Helyezzük a fémszűrőt a , töltsük fel durvára őrölt kávéval, a koncentrátum töltési vonalig, körülbelül 115-125 g.
2. Lassan öntsük a szűrt szobahőmérsékletű / hideg vizet (min 1 °C / 33 °F -max 25 °C / 77 °F) a karafba. Hagyjuk, hogy átszűrődjön a kávén mielőtt újra öntenénk bele. Ez megakadályozza, hogy a kávé őrleményen túlfolyjon. Töltsük fel a víz jelzésig (ahol a fémszűrő és a műanyag tölcsér találkozik).
3. Tegyük hűtőszekrénybe 8-12 órára.
4. Vegyük ki a szűrőt és dobjuk ki a kávét.
5. Egyéni ízlés szerint fogyasztás előtt adjunk hozzá tejet vagy jeget.

TIPP:

  • A legjobb, ha a kávét poharanként hígítjuk, és nem pedig a teljes kancsót. Így a kávé hosszabb ideig friss marad.
  • A maradékot fagyasszuk le jégkockatartóban, így később is fel tudjuk használni italok készítéséhez.
  • Szórj kakaóport, fahéjat vagy akár finomra aprított diót az italod tetejére.
  • Különleges reggeli vagy teázás? Öntsünk különféle ízesítőket az és hagyjuk, hogy a vendégek válasszanak maguknak.
Tartalomhoz tartozó címkék: Tupperware Legújabb