Webáruházunkban cookie-kat (sütiket) használunk, amik segítenek minket szolgáltatásaink fejlesztésében. Továbbbi információ

Epres-habos torta

Tupperware recept 2021/2.

Szelet: 8
Tálalás: 1 szelet/fő
Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 11 perc, 25 másodperc


SÜTEMÉNYHEZ:
• 45 dkg friss eper, a teteje levágva
• ⅛ tk só
• 12 ek olvasztott vaj
• 1 ¾ csésze kristálycukor
• 3 kis tojás
• ¾ csésze tejszín
• 6 ek joghurt
• 6 tk vaníliakivonat
• ¾ tk szódabikarbóna
• ¾ tk kukoricakeményítő
• 1½ csésze liszt
• Szeletelt eper díszítéshez

KRÉMHEZ:
• 1 tk porzselatin
• 2 ek hideg víz
• 2 csésze felvert tejszínhab
• ½ csésze porcukor
• 2 tk vaníliakivonat

ELKÉSZÍTÉS:
1. Tegyük a KombiSéfbe az epret, ¼ csésze cukrot és sót. Rakjuk rá a tetejét és húzzuk a zsinórt meg párszor, amíg az eper durván fel lesz aprítva. Fedjük le és felhasználásig tegyük hűtőbe.
2. Kenjük és lisztezzük be a Mikro3 3 literes és a 750 ml-es edényét; tegyük félre.
3. Rakjuk a vajat a MikroSéf Mikrokannába (1 L). Tegyük mikrohullámú sütőbe nagy teljesítményen 25 másodpercig, vagy amíg teljesen felolvad. Vegyük ki a mikrohullámú sütőből, öntsük bele a  keverőlapáttal felszerelt KombiSéfbe. Adjuk hozzá a maradék cukrot, fedjük le és húzzuk a zsinórt addig, amíg a vaj és a cukor teljesen elkeveredik.
4. Vegyük le a tetőt, adjuk hozzá a tojást, a tejszínt, a joghurtot, a vaníliát, a szódabikarbonát és a sütőport. Fedjük le és húzzuk a zsinórt addig, amíg jól össze nem keveredik; körülbelül 20 húzás.  Adjuk hozzá a lisztet, fedjük le és keverjük alaposan össze; körülbelül 20 húzás.
5. Szilikon Keverővel egyenletesen osszuk szét a tésztát a két edénybe; tegyük egymásra az edényeket és fedjük le. Tegyük mikrohullámú sütőbe nagy teljesítményen 11 percig, vagy addig, amíg a sütemény közepébe szúrt fogpiszkáló tiszta marad. Vegyük ki a mikrohullámú sütőből; hagyjuk állni 30 másodpercig. Tegyük a süteményeket egy rácsra. Krémmel és eperrel töltés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
6. Közben készítsük el a krémet. Egy kis tálban keverjük össze a zselatint és a vizet; tegyük félre. Tegyük a Pro Gyorskeverőbe a tejszínt, a porcukrot és vaníliakivonatot. Keverjük addig, amíg
laza habot kapunk. Adjuk hozzá a a zselatint, és folytassuk a keverést, amíg kemény hab lesz belőle (a krémnek úgy kell kinéznie mintha havas hegycsúcs lenne). Vegyük ki a keverőbetétet, fedjük le és tegyük hűtőbe.
7. Rakjuk a torta első rétegét a tányérra vagy a tortaállványra; borítsuk be eperrel. A krém 1/3-át tegyük az eperre. Tegyük rá a második réteg süteményt; a krém 1/3-át. A maradék krémmel
kenjük be a torta oldalait. Díszítsük a süteményt friss eperrel. Azonnal tálaljuk, vagy lefedve tároljuk hűtőben legfeljebb 3 napig.

Tartalomhoz tartozó címkék: Tupperware