Elkészítési idő: 20 perc
Sütési idő: 28 perc
HOZZÁVALÓK (14 SÜTIHEZ)
A sütikhez
• 70 g sótlan lágy vaj
• 100 g cukor
• 1 nagy tojás
• 2 ml vanília- vagy mandulakivonat
• 2 ml citromhéj
• 30 ml tejföl
• 55 ml író
• 140 g sőtőporral kevert liszt (100 g liszthez 3 g sütőpor)
A mázhoz
• 170 g porcukor
• 15 ml könnyű kukoricaszirup
• 2 ml vaníliakivonat
• 45 ml víz (elosztva)
• 30 ml kakaópor
• 30 ml olvasztott csokoládé
ELKÉSZÍTÉS
1. Melegítsük elő 190°C-ra légkeverés nélkül. Helyezzük a Szilikon Tepsit a hideg sütőrácsra, és tegyük félre.
2. Egy közepes tálban keverjük krémesre a vajat és a cukrot. Adjuk hozzá a tojást, a citromhéjat, és keverjük össze.
3. Egy kis tálban keverjük össze a tejfölt, az írót, és tegyük félre.
4. Adjuk a liszt felét a vajas keverékhez, és keverjük össze, majd hozzáadjuk a tejfölös keveréket, és keverjük össze. Végül adjuk hozzá a maradék lisztet, és összeállásig gyúrjuk.
5. A Közepes Adagolókanállal adagoljuk ki a sütiket. Helyezzük a tésztát 5 cm távolságra egymástól a Szilikon Tepsire. Süssük meg 12-14 perc alatt. Ismételje meg őket, míg a tészta el nem fogy.
6. Közben készítsünk fehér mázat a porcukorból, a kukoricaszirupból, a vaníliakivonatból, amit 30 ml / 2 evőkanál vízzel. Simára keverünk.
7. Miután a sütik kihűltek, fordítsuk meg és díszítsük a sütik alsó oldalát úgy, hogy a sütik felére mázat kenünk. A Szilikon Keverő segítségével egy éles vonalat húzunk a sütik közepénél.
8. Készítsünk csokoládémázat a kakaópor és az olvasztott csokoládé hozzáadásával, és a maradék 15 ml / 1 evőkanál vízzel (ha szükséges) a maradék fehér mázhoz. Keverjük simára és jól keverjük össze.
9. Fejezzük be a sütiket, és tegyünk mázat a másik felükre is. Hagyjuk a mázat teljesen megszáradni és tálaljuk.