Elkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 18 perc
Várakozási idő: 5 perc
ÖSSZETEVŐK (4 FŐ RÉSZÉRE):
A tésztához:
• 20 g friss élesztő
• 150 ml langyos víz
• 2 evőkanál olívaolaj
• 1 teáskanál cukor
• 250 g teljes kiőrlésű liszt
• 2 teáskanál só
A töltelékhez:
• 100 g kemény sajt reszelve, például ementáli
• 100 ml paradicsomszósz
• 1 kis hámozott és kimagozott paradicsom
• 75 g gomba
• 1 vastag szelet sonka
• 1/2 teáskanál szárított oregánó vagy egy pár
csipet friss oregánó
ELKÉSZÍTÉS:
1. Melegítsük elő a sütőt 250°C-ra.
2. A Mérő-Mix Pro 1,25 L-ben keverjük össze az élesztőt, a langyos vizet, olívaolajat és a cukrot a Mesterfogás Habverővel.
3. A 3,5 l-es Kelesztőtálba tegyük bele a lisztet és a sót, adjuk hozzá a Mérő-Mix Pro-ból a keveréket, és dolgozzuk össze a tésztát
a MesterfogásKeverő Kanál segítségével, amíg a tészta szépen összeáll egy golyóvá (ha szükséges, adjunk hozzá egy kis lisztet).
Gyúrjuk a tésztát kb. 1 percig. Fedjük le és hagyjuk pihenni 30 percig.
4. Nyújtsuk ki a tésztát a Gyúrólapon a Kombinyújtó segítségével, és formáljunk kb. 35 cm átmérőjű tésztát. Helyezzük a kinyújtott
tésztát a Szilikon sütőlapra.
5. Kenjük el a paradicsomszószt az Új Generációs Szilikon Kenőecsettel a tésztán. Adjuk hozzá a paradicsomot, a gombát és a
Szuper Hasábvágóval feldarabolt sonkát. Szórjuk meg alaposan ementálival és oregánóval.
6. Süssük 15-18 percig, vagy amíg a széle aranybarna nem lesz.
7. A kiszedés előtt hagyjuk állni 5 percig.
8. A Mesterfogás Szilikon Keverő segítségével helyezzük át a pizzát a vágódeszkára, és vágjuk fel szeletekre a Henteskéssel.