Elkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 2 perc
Várakozási idő: 35 perc
HOZZÁVALÓK (14 GOLYÓHOZ)
• 100 g kimagozott datolya
• 50 g nyers zabpehely
• 50 g dió, pekándió vagy mogyoró
• 10 ml őrölt lenmag, ízlés szerint
• 45 ml narancslé
ELKÉSZÍTÉS
1. Tegyük a kimagozott datolyát a MikroSéf Mikrokanna 1 L-be vagy egy mikrózható edénybe, és töltsük fel vízzel, amíg a víz el nem lepi a datolyát. Mikrózzuk 2 percig 900 watton. Hagyjuk állni 5 percig, vagy amíg a datolya meg nem puhul.
2. Tegyük a zabpelyhet és a diót a Magas SzuperSzonikus Aprítóba, amelyre már előzetesen felszereltük a késeket. Fedjük le, és húzzuk meg a zsinórt a megfelelő felaprításig. Tegyük egy tálba, adjuk hozzá az őrölt lenmagot, keverjük össze, és tegyük félre.
3. Csöpögtessük le a datolyát, és adjuk hozzá az Aprítóban lévő masszához. Fedjük le és húzzuk meg a zsinórt a megfelelő szintű felaprításig. Adjuk hozzá a zabot és a dióféléket.
4. A Szilikon spatula segítségével keverjünk össze mindent. Adjuk hozzá a narancslevet, és addig keverjük, amíg ragacsos keveréket nem kapunk. Egy evőkanállal formázzunk 14 egyforma méretű gombócot úgy, hogy a tenyerünk között gömbölyítjük. Tegyük egy
edénybe, és tároljuk a hűtőben megkeményedésig, kb. 30 percig.
5. Fogyasszuk tízóraira, uzsonnára, vagy gyors reggeliként. Tárolhatjuk hűtőszekrényben légmentesen záródó edényben is, akár két hétig is eláll.